Показать сообщение отдельно
Старый 07-04-2010, 05:03   #237
Администратор

Поблагодарили 6,105 раз(а) в 6,724 сообщениях
Файловый архив: 54
Закачек: 12
Получено наград:
Re: голодание по Бройсу

Скиппи, мне конечно сложно отсюда что-то советовать, но из опыта общения с бюрократией могу сказать, что с ними во-первых надо общаться в письменном виде, а во-вторых очень конкретно, со ссылками на законы, постановления и т.д.

Конечно, доказать врачебную ошибку и получить компенсацию это сверхсложно, но вам-то всего лишь результаты анализов надо. Не думаю, что "миссия не выполнима".

Вот например Основи законодавства України про охорону здоров'я:
Цитата:
Стаття 39. Обов'язок надання медичної інформації

Пацієнт, який досяг повноліття, має право на отримання достовірної і повної інформації про стан свого здоров'я, у тому числі на ознайомлення з відповідними медичними документами, що стосуються його здоров'я.
..............................................
Медичний працівник зобов'язаний надати пацієнтові в доступній формі інформацію про стан його здоров'я, мету проведення запропонованих досліджень і лікувальних заходів, прогноз можливого розвитку захворювання, у тому числі наявність ризику для життя і здоров'я.
Есть тут правда одна загогулина:
Цитата:
Якщо інформація про хворобу пацієнта може погіршити стан його здоров'я ... зашкодити процесові лікування, медичні працівники мають право надати неповну інформацію про стан здоров'я пацієнта, обмежити можливість їх ознайомлення з окремими медичними документами.
Могут под это подвести, типа ознакомление может вам повредить.

Тогда прокуратура, суд и т.д. Все вопрос желания, сил и времени.

Посмотрите также права пациентов на Украине.
Также тут и тут.
Цитата:
Медиками досить часто порушується законне право пацієнта на інформацію. Іноді, як вони стверджують, інформація може морально зашкодити хворому. Проте «право на медичну інформацію» записано в ст. 39 Основ законодавства України про охорону здоров’я, де зазначено обов’язок надання медичної інформації, в пункті «е» ст. 6, ст. 32. ст. 34 Конституції України, рішенні Конституційного Суду України від 30 жовтня 1997 року і ст. 23 Закону України «Про інформацію». У рішенні Конституційного суду проведено розмежування медичної інформації й лікарської таємниці, а також закріплено, що медична інформація про наявність ризику для життя й здоров’я хворого за своїм правовим режимом належить до конфіденційної, тобто інформації з обмеженим доступом. Але законом закріплено обов’язок лікаря інформувати членів сім’ї хворого чи його законного представника.
Vovec вне форума   Ответить с цитированием